Avondvierdaagse 2016, nog maar 1 maand

Nog maar ruim 1 maand en dat is het zover. De avond-4-daagse 2016. Wandelplezier voor iedereen! Dit jaar wordt voor de 46ste keer de avond-4-daagse in Lelystad gelopen, van 17 mei tot en met de feestelijke intocht op 20 mei.

Scholen, organisaties en verenigingen kunnen zich inschrijven via deze websiteNa digitale inschrijving ontvangt iedereen een startnummer. Iedere dag wordt er vanaf startnummer 1 en verder oplopend gestart.

Andere wandelaars kunnen zich inschrijven op donderdag 12 mei van 17.00 tot 19.00 uur, zaterdag 14 mei van 10.00 tot 14.00 uur en dinsdag 17 mei van 16.30 tot start 5 en 10 kilometer. U kunt het inschrijfformulier via deze website alvast downloaden. Het inschrijfbureau bevindt zich in het voormalig winkelpand van de opticien Hans Anders aan de Agorahof 5.

De laatste wandeldag wordt er gelopen tot aan de Atol Plaza. Vanaf daar zal om 19.30 uur het startsein voor de feestelijke intocht gegeven worden. Voor een leuke verassing is er bij de start, op de laatste wandeldag, een jury die de keus maakt voor de leukste, origineelste of grappigste groep die verkleed zijn in het thema SPORTIDOLEN!

De routes zijn inmiddels bekend en de voorlopige versies zijn op de website te raadplegen.

Op onze webpagina vindt u het laatste nieuws. Ook vindt u daar de informatie voor aanmelding van de nieuwsbrief. U ontvangt digitaal de laatste informatie, ook tijdens de vierdaagse zelf.

Locatie inschrijfbureau 2016 bekend

De locatie van het inschrijfbureau is bekend. inschrijven voor de Avondvierdaagse Lelystad 2016 is mogelijk op:
- 12 mei 2016 van 17.00 – 19.00 uur
- 14 mei 2016 van 10.00 – 14.00 uur
U vind het inschrijfbureau aan de Agorahof 5. Dit is het voormalige pand van de Hans Anders. Om de wachttijd te verkorten kunt u alvast het inschrijfformulier invullen. Deze zijn te downloaden op deze pagina.

Avondvierdaagse Lelystad 2016

De voorbereidingen voor de 46ste avondvierdaagse Lelystad zijn al weer in volle gang. De routes zijn uitgezet, de medailles besteld en de boekingen voor de showbands en dweilorkesten voor de feestelijke intocht vinden momenteel plaats.

De data van de avondvierdaagse in 2016 zijn dinsdag 17 mei 2016 tot en met vrijdag 20 mei 2016. Het thema voor dit jaar is: SPORT IDOLEN. De kosten bedragen, net als voorgaande jaren, € 4,00 per medaille inschrijving.

Er zal weer gestart worden vanaf de Agorahof. De locatie van het inschrijfbureau is nog niet bekend. Net als voorgaande jaren zijn wij hiervoor afhankelijk van de eventueel leegstaande winkelpanden rondom het plein. Zodra de locatie bekend is zullen wij ook de inschrijfmomenten voor de individuele wandelaars bekend maken.

Sinds een paar jaar wordt u door de organisatie, tijdens de avondvierdaagse, middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de routes (en eventuele wijzigingen), belangrijke mededelingen, weerberichten en eventuele afgelastingen. Schrijf u daarom in op onze nieuwsbrief.

Dit jaar zal er weer worden gestart op volgorde van inschrijving. Wie zich als eerste inschrijft, start als eerste. Let op! Uw startnummer wordt pas toegekend na inschrijvingen. Het is dus heel goed mogelijk dat uw startnummer dit jaar anders is dan vorig jaar. Kijk hier voor de starttijden voor dit jaar.

Avondvierdaagse Lelystad 2015 weer een groot succes.

De avondvierdaagse in Lelystad vond dit jaar plaats van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 mei. Het was weer een groot succes.

Vooral op de 5 km mochten we weer heel veel wandelaars begroeten. Meer dan 30 scholen hadden zich ingeschreven. Op de 10 km waren er, zoals gewoonlijk, minder inschrijvingen. Veel scholen doen tegenwoordig niet meer mee aan de 10 km. Soms zijn er ouder-initiatieven waardoor de scholen toch mee doen aan de 10 km.

Zoals gewoonlijk vertrokken de rolstoeldeelnemers als eerste, gevolgd door de individuele lopers en dan de scholen. Dit jaar hebben wij er voor het eerst voor gekozen om de scholen elke avond in dezelfde volgorde te laten vertrekken, dit in volgorde van inschrijving.

De eerste avond voerde de 5 km door de Schouw en de Botter, de 10 km liep door de Landstrekenwijk en door Warande. Het weer was deze avond redelijk.

De tweede avond liep de 5 km door de Kamp, Horst en Wold en de 10 km liep door de Griend, langs het Gelderse Diep, door de Gelderse Hout, daarna via het Woldpark weer terug naar het centrum. Deze avond was het weer ook weer goed.

De derde avond ging de 5 km door de Tjalk en de Schoener en de 10 km via het Karveel, de Boeier naar Bataviastad en terug via de Punter, de Jol en de Gondel.

Tenslotte de laatste avond. Altijd wat korter als de andere avonden. Jammer genoeg speelde juist op deze laatste, feestelijke avond, het weer niet erg mee. Af en toe stonden de luiken heel erg open en regende het behoorlijk. Gelukkig ging het niet bliksemen of donderen, want anders hadden we het hele gebeuren af moeten blazen.

Het vroege starten van de 10 km zorgde voor wat verwarring, waardoor er ook mensen van de 5 km, de hele 10 km hebben gelopen, maar gelukkig was dit op de laatste avond niet echt 10 km. De 5 km ging via de Atolwijk naar de Atolplaza en de 10 km ging via de Zuiderzeewijk, langs de rand van het Overijsselse Hout ook naar de Atolplaza. Daar voegde alles zich samen en liep men via het Woldpark terug naar de finish. In het Woldpark voegden de muziekkorpsen zich tussen de wandelaars. Jong Jubal, Vijos, Blue Seals, Jonathan, Showband Urk en All 1 One Brassmasters waren de drumbands die dit jaar meeliepen in het defile. In het Woldpark stond nog het dweilorkest Muziek Enzo een vrolijk deuntje te blazen en achteraan hert defile zorgde Draaiorgel Flevoland voor een vrolijke afsluiting.

Ook dit jaar had de organisatie weer een thema aan de laatste avond gehangen. Het thema was dit jaar beroepen en een aantal scholen hadden moeite gedaan om zich leuk teverkleden. Een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van onze sponsors kozen de 3 prijswinnaars. De prijswinnaars verdienen het om hier ook even genoemd te worden.

1e prijs: Laetare
2e prijs: Driestromenland
3e prijs: Driemaster

Het inhalen van de scholen, ging weer met veel bloemen en snoep gepaard en het was weer heel erg druk in het Woldpark en vooral in het Centrum. Op het Agorahof, was er nauwelijks door de mensen heen te komen. Altijd leuk is het weer als de scholen bij naam worden genoemd en zo het gevoel hebben dat ze echt binnen gehaald worden. Normaal gesproken wordt dit gedaan door de burgemeester, maar jammer genoeg was zij dit jaar niet aanwezig.

In ieder geval was het weer een heel geslaagd en druk evenement en hebben wij, als bestuur, dit weer met veel genoegen georganiseerd.

Een woord van dank van ons, naar alle vrijwilligers van onze organisatie, verkeersregelaars en binnendienst medewerkers. Naar onze sponsors, waarvan de meeste weer aanwezig waren op het Agorahof, met een kraam, waar ze leuke en lekkere dingen verkochten. Tenslotte ook een woord van dank, naar alle vrijwilligers, ouders, leerkrachten van de scholen, die elk jaar voor de kinderen weer hun best doen om er een leuke week van te maken en ook voor de vrijwilligers die de rolstoelen van de zorgcentra’s duwen.

Voor volgend jaar is de datum alweer bekend, 17 t/m 20 mei, dus zet maar alvast in de agenda.

Tot volgend jaar,
Namens het bestuur

Routes ontvangen via de mail?

Wilt u de dagelijkse route ontvangen via de email? Schrijf dan snel in op onze nieuwsbrief. De avond voor de loopdag ontvangt u de beschrijving met plattegrond in uw mailbox.

Inschrijven op de nieuwsbrief kan door middel van deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Lelystadse avondvierdaagse? Eventuele wijzigingen en aanpassingen vooraf ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief op deze pagina en wij sturen je de nieuwsbrief toe.