Avondvierdaagse 2016: weer een record aantal deelnemers

Ook dit jaar, hebben weer veel deelnemers meegelopen met de avondvierdaagse in Lelystad van 17 t/m 20 mei. Ca. 5800 kinderen en volwassenen hebben weer met veel plezier 4 avonden lang door Lelystad gewandeld.

Vooral de 5 km was zeer populair onder scholen en kinderen. Meer dan 30 scholen en instellingen hadden zich ingeschreven. Voor de 10 km is de laatste jaren nog maar weinig belangstelling, hier deden niet meer dan 10 scholen aan mee.

De groep met rolstoelers deed ook weer mee, allen geduwd door een enthousiaste vrijwilliger. Zoals elk jaar, ging deze groep weer als eerste van start. Een kwartier later gevolgd door de groepen op de 5 km, dit waren er dus heel veel, het duurde elke avond wel een klein half uur, voordat het plein leeg was. Tussendoor konden de individuele wandelaars starten. Nadat de 5 km volledig was vertrokken, konden ook de 10 km wandelaars vertrekken. Net als vorig jaar gingen de scholen in een vaste volgorde van start, bepaald naar volgorde van inschrijving. Op het plein was het elke avond een gezellige drukte en konden de kinderen en volwassenen zich ook nog te goed doen aan allerlei lekkernijen of een lekker ijsje. Dit jaar hebben de weergoden redelijk meegewerkt, het was over het algemeen lekker wandelweer. Het was niet te warm en ook is er niet heel veel regen gevallen.

De eerste avond liep de 5 km een rondje om de Boswijk heen. De rustpauze was dit jaar bij de paardenweide aan de rand van de Horst. De 10 km liep ook om de Boswijk heen, maar in de andere richting en de route werd nog verlengd door het Woldbos en door het Gelderse Hout.

De tweede avond wandelde de 5 km door de Schouw, Kempenaar, Karveel, rustpauze bij het Kofschip, daar stond helaas wat consternatie omdat mensen, die wilde gaan sporten, niet zo blij met de wandelaars waren en daar hun beklag over deden. Na de rustpauze gingen de lopers via de Veste, de Schans en de Stelling weer terug naar het plein. De 10 km wandelaars stonden deze avond een behoorlijke uitdaging te wachten. Veel lange, rechte wegen, langs het fietspad van de Larserdreef, richting Warande, daarna langs de Westerdreef en door de Schoener en de Tjalk weer naar het Agorahof.

De derde avond ging de 5 km langs het Havendiep, aan het einde waarvan de rustpauze was, daarna via de Schoener, Botter en Tjalk, terug naar het plein. Ook deze avond had de 10 km weer een lekker avondje. Via de Karveel, langs het Zuigerplas, naar Bataviastad en daarna via de Punter, Jol, Galjoen, Gondel en Schouw terug naar het plein. En misschien daarna wel een verdiend ijsje.

Tenslotte de vierde avond, altijd de gezelligste en kortste avond. Wij, als organisatie, hebben een paar gebedjes gedaan, om het goed weer te laten zijn. Tenslotte, was het vorig jaar, erg slecht weer de laatste avond. Maar gelukkig zijn onze gebeden verhoord. En was het lekker weer, opnieuw niet te warm, maar vooral lekker droog.

De 10 km ging deze avond als eerste van start en liep via de Stelling, Schans en Veste, naar de Zuiderzeewijk. Vervolgend ging het door het Gildenhof en langs de Ijsbaan naar het Oostrandpark om tenslotte via de Atolwijk uit te komen bij de Atolplaza. Daar was de algemene rustpauze en kwam de 5 km erbij, die waren via de Atolwijk daar naar toe gekomen. Op het Atolplaza stond Draaiorgel Flevoland gezellige muziek te spelen.

Vanaf half 8 mochten de scholen vanaf het Atolplaza het defile gaan lopen. In het Woldpark voegden daar de drumbands zich in het defile. Achtereenvolgens showband Jubal uit Zwolle, drumfanfare Jong Oranje uit IJsselmuiden, het Kamper Jachthoornkorps, showkorps de Blue Seals uit Zeewolde, Jeugdkorps showband Urk en tenslotte All-in 1 Brassmasters uit Lelystad. Daarna kwam nog Caribbean Brass International uit Almere, die als prive orkest bij de school Driestromenland liepen. Helemaal aan het einde van de stoet was ook het draaiorgel Flevoland nog aangesloten. Halverwege het Woldpark stond nog het dweilorkest Muziek en Zo uit Almere een lekker partijtje aan het wegblazen en trommelen.

Langs de defile route was het ontzettend druk en werd er weer veel bloemen en snoep uitgedeeld. Wij, als organisatie, schatten dat er ca. 12.000 mensen op de been waren deze avond. Vooral om en rond het Agorahof was er nauwelijks door de mensen heen te komen. Een aantal drumbands had hier ook wel last van en moest vaak blijven staan, maar moet gezegd, de band waar ik zelf als begeleider bij liep, de jeugdband uit Urk, bleven vrolijk, grapjes makend en hadden er duidelijk veel plezier in. Dit was bij hun al te merken in het Woldpark, toen ze wachtende op hun vertrek, al high fives aan het uit delen waren aan de langs lopende kinderen, erg leuk om te zien. Ook de begeleiding van ons, deed hier erg leuk aan mee. Maar er waren ook bands, die zelf voor de opstoppingen zorgden, door om de paar honderd meter, een showtje weg te geven. Dit werd echter wel gewaardeerd door het aanwezige publiek en de deelnemers. Het ging zelfs zo ver, dat de eerste band, Jubal, die bij de rolstoelers liepen, door bewoners van de Hanzeborg werden gevraagd om even mee te lopen naar de Hanzeborg om daar ook nog een showtje weg te geven. Erg leuk om te horen dat Jubal dit dan ook gewoon gedaan heeft. Chapeau daarvoor.

Tenslotte, was er ook dit jaar weer de gebruikelijke verkleedwedstrijd op de laatste avond, waarbij scholen en groepen zich mochten verkleden, volgens een bepaald thema. Dit jaar was het thema sporthelden en er waren weer veel scholen, die zich hier van hun beste kant lieten zien. Er zijn echter wel scholen/groepen bij, die elk jaar weer uitblinken. Zo waren dit jaar 2 van de prijswinnaars, scholen die ook vorig jaar bij de beste 3 zaten. Een onafhankelijke jury heeft de groepen beoordeeld en daar kwam de volgende uitslag uit.

1e prijs: Driemaster
2e prijs: Driestromenland
3e prijs: Woonzorg Flevo

Helaas, was er ook dit jaar niemand van B & W van de gemeente aanwezig, om de prijzen uit te reiken, maar de groepen hebben de beker natuurlijk wel in ontvangst mogen nemen. In ieder geval was het weer een heel geslaagd en druk evenement en hebben wij, als bestuur, dit weer met veel genoegen georganiseerd.

Een woord van dank van ons, naar alle vrijwilligers van onze organisatie, verkeersregelaars en binnendienst medewerkers. Naar onze sponsors, waarvan de meeste weer aanwezig waren op het Agorahof, met een kraam, waar ze leuke en lekkere dingen verkochten. Tenslotte ook een woord van dank, naar alle vrijwilligers, ouders, leerkrachten van de scholen, die elk jaar voor de kinderen weer hun best doen om er een leuke week van te maken en ook voor de vrijwilligers die de rolstoelen van de zorgcentra’s duwen.

Voor volgend jaar is de datum alweer bekend, 6 t/m 9 juni, weer de week na Pinksteren, dus zet maar alvast in de agenda.

Tot volgend jaar,
Namens het bestuur,

Marcel Bouwman

* Bekijk onze pagina Historie voor de links naar diverse site’s waar foto’s op staan.

Medailles Avondvierdaagse Lelystad 2016

Wij willen u graag informeren over de wijziging in de medailles. Door de fusering van de verschillende wandelbonden zijn er nieuwe medailles in omloop dan voorgaande jaren. De medailles nr. 1 t/m 10 zijn dit jaar, door de overgangsperiode, in twee soorten in omloop. Medailles vanaf nr. 11 zijn nog zoals voorheen. Wij proberen de scholen zoveel mogelijk van dezelfde medaille te voorzien, maar het kan voorkomen (door een individuele inschrijving) dat iemand een andere medaille ontvangt dan de groep.

De medailles aan een groep (ingeschreven als 1 groep) zijn wel hetzelfde. De medailles worden niet door elkaar heen aan een groep uitgereikt. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze overgangsperiode. Vanaf volgend jaar zijn alle medailles nr. 1 tm 10 hetzelfde. De nieuwe medailles worden dan enkel uitgereikt. Het is nog onbekend wat de wandelbond met de medailles vanaf nr. 11 gaat doen.

Wilt uw op de hoogte blijven van nieuws omtrent de avondvierdaagse meld uw dan aan voor onze nieuwsbrief via de website www.a4dlelystad.nl. Indien u verdere vragen heeft neem dan gerust contact met ons op: info@a4dlelystad.nl.

Met vriendelijke groeten,
Stichting Avond-4-daagse Lelystad.

Avondvierdaagse 2016, nog maar 1 maand

Nog maar ruim 1 maand en dat is het zover. De avond-4-daagse 2016. Wandelplezier voor iedereen! Dit jaar wordt voor de 46ste keer de avond-4-daagse in Lelystad gelopen, van 17 mei tot en met de feestelijke intocht op 20 mei.

Scholen, organisaties en verenigingen kunnen zich inschrijven via deze website. Na digitale inschrijving ontvangt iedereen een startnummer. Iedere dag wordt er vanaf startnummer 1 en verder oplopend gestart.

Andere wandelaars kunnen zich inschrijven op donderdag 12 mei van 17.00 tot 19.00 uur, zaterdag 14 mei van 10.00 tot 14.00 uur en dinsdag 17 mei van 16.30 tot start 5 en 10 kilometer. U kunt het inschrijfformulier via deze website alvast downloaden.Het inschrijfbureau bevindt zich in het voormalig winkelpand van de opticien Hans Anders aan de Agorahof 5.

De laatste wandeldag wordt er gelopen tot aan de Atol Plaza. Vanaf daar zal om 19.30 uur het startsein voor de feestelijke intocht gegeven worden. Voor een leuke verassing is
er bij de start, op de laatste wandeldag, een jury die de keus maakt voor de leukste, origineelste of grappigste groep die verkleed zijn in het thema SPORTIDOLEN!

De routes zijn inmiddels bekend en de voorlopige versies zijn op de website te raadplegen. Op onze webpagina vindt u het laatste nieuws. Ook vindt u daar de informatie voor aanmelding van de nieuwsbrief. U ontvangt dandigitaal de laatste informatie, ook tijdens de vierdaagse zelf.

Locatie inschrijfbureau 2016 bekend

De locatie van het inschrijfbureau is bekend. inschrijven voor de Avondvierdaagse Lelystad 2016 is mogelijk op:
- 12 mei 2016 van 17.00 – 19.00
- 14 mei 2016 van 10.00 – 14.00 uur

U vind het inschrijfbureau aan de Agorahof 5. Dit is het voormalige pand van de Hans Anders. Om de wachttijd te verkorten kunt u alvast het inschrijfformulier invullen. Deze zijn te downloaden op deze pagina.

Avondvierdaagse Lelystad 2016

De voorbereidingen voor de 46ste avondvierdaagse Lelystad zijn al weer in volle gang. De routes zijn uitgezet, de medailles besteld en de boekingen voor de showbands en dweilorkesten voor de feestelijke intocht vinden momenteel plaats. De data van de avondvierdaagse in 2016 zijn dinsdag 17 mei 2016 tot en met vrijdag 20 mei 2016.

Het thema voor dit jaar is: SPORT IDOLEN. De kosten bedragen, net als voorgaande jaren, € 4,00 per medaille inschrijving. Er zal weer gestart worden vanaf de Agorahof. De locatie van het inschrijfbureau is nog niet bekend. Net als voorgaande jaren zijn wij hiervoor afhankelijk van de eventueel leegstaande winkelpanden rondom het plein. Zodra de locatie bekend is zullen wij ook de inschrijfmomenten voor de individuele wandelaars bekend maken.

Sinds een paar jaar wordt u door de organisatie, tijdens de avondvierdaagse, middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de routes (en eventuele wijzigingen), belangrijke mededelingen, weerberichten en eventuele afgelastingen. Schrijf u daarom in op onze nieuwsbrief.Dit jaar zal er weer worden gestart op volgorde van inschrijving. Wie zich als eerste inschrijft, start als eerste. Let op! Uw startnummer wordt pas toegekend na inschrijvingen. Het is dus heel goed mogelijk dat uw startnummer dit jaar anders is dan vorig jaar. Kijk hier voor de starttijden voor dit jaar.

Routes ontvangen via de mail?

Wilt u de route ontvangen via de email? Schrijf dan snel in op onze nieuwsbrief. De avond voor de loopdag ontvangt u de beschrijving met plattegrond in uw mailbox.

Inschrijven op de nieuwsbrief kan door middel van deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Lelystadse avondvierdaagse? Eventuele wijzigingen en aanpassingen vooraf ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief op deze pagina en wij sturen je de nieuwsbrief toe.

Verkeersregelaars en vrijwilligers gezocht.

Voor de veiligheid van de deelnemers hebben we destijds in 2012 ervoor moeten kiezen de 5 en 10 kilometerroutes gedeeltelijk te laten overlappen. Normaal gesproken zorgen we ervoor dat de wandelaars van beide routes niet op dezelfde avond, door hetzelfde stuk van Lelystad lopen. Door een tekort aan verkeersregelaars is dit in 2012 helaas niet gelukt. Een aantal wandelaars heeft dit als storend ervaren, en dat snappen we. We willen dan ook voorkomen dat we in 2015 weer deze keuze moeten maken, dus meld u nu aan om vrijwillig als verkeersregelaar op te treden tijdens de Avondvierdaagse Lelystad.

Tevens zijn we op zoek naar vrijwilligers op het inschrijfbureau tijdens de avondvierdaagse op 26 mei t/m 29 mei. Uw werkzaamheden bestaan uit het inschrijven van wandelaars, stempelen van de stempelkaarten, uitreiken van medailles en meer.

Daarom onze oproep aan u:
Wilt u vrijwillig als verkeersregelaar optreden of diverse werkzaamheden op het inschrijfbureau verrichten tijdens hét wandelevenement van Lelystad? Neem dan contact met ons op. U maakt er heel veel wandelaars blij mee. Als vrijwillige verkeersregelaar moet u 18 jaar of ouder zijn en bereid zijn om een korte E-learning te volgen, waarin wordt uitgelegd wat er van u verwacht wordt als verkeersregelaar?