Verkeersregelaars gezocht

Uitgelicht

Voor de veiligheid van de deelnemers hebben we er in 2012 voor moeten kiezen de 5 en 10 kilometerroutes gedeeltelijk te laten overlappen. Normaal gesproken zorgen we ervoor dat de wandelaars van beide routes niet op dezelfde avond, door hetzelfde stuk van Lelystad lopen. Door een tekort aan verkeersregelaars is dat vorig jaar helaas niet gelukt.

Een aantal wandelaars heeft dit als storend ervaren, en dat snappen we. We willen dan ook voorkomen dat we in 2013 weer deze keuze moeten maken.

Daarom onze oproep aan u
Wilt u vrijwillig als verkeersregelaar optreden tijdens hét wandelevenement van Lelystad? Bent u 18 jaar of ouder en bereid om een korte cursus te volgen, 1 avond, waarin wordt uitgelegd wat er van u verwacht wordt als verkeersregelaar?
Neemt u dan snel contact met ons op. U maakt er heel veel wandelaars blij mee.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Lelystadse avondvierdaagse? Eventuele wijzigingen en aanpassingen vooraf ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief op deze pagina en wij sturen je de nieuwsbrief toe.

 

Datum en aangepast thema avondvierdaagse 2014

In eerdere berichten hebben wij de data en het thema voor de avondvierdaagse van 2014 bekend gemaakt. Naar aanleiding van dit bericht is er door een aantal wandelaars en scholen aangegeven dat zij niet gelukkig waren met de keuze van het thema voor 2014.

Omdat de avondvierdaagse een feest voor iedereen moet zijn en blijven, heeft het bestuur van de avondvierdaagse besloten om het thema voor 2014 aan te passen. Met de Olympische Spelen in Sotchi nog in het geheugen, het komende WK-voetbal in Brazilië en de Tour de France in het verschiet hebben wij gekozen voor het thema SPORTEN.

De data voor de avondvierdaagse 2014 in Lelystad zijn ongewijzigd. Vanaf dinsdag 20 mei tot en met de feestelijke intocht op vrijdag 23 mei zullen de straten en fietspaden van Lelystad weer worden overspoeld met lopers. Zowel de start als alle aankomsten zijn gepland vanaf het Agorahof.

Achter de schermen wordt hard gewerk om dit evenement in goede banen te leiden. Hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig. Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger mee te helpen, neem dan contact met ons op. Dit kan via de site of via info@a4dlelystad.nl.

Routes 2013

In verband met de grote drukte gedurende de avondvierdaagse van vorig jaar, is dit jaar gekozen om de routes van de 5 en 10 kilometer uit elkaar te trekken. Uiteraard is de feestelijke intocht op vrijdag wel voor iedereen gelijk.

De routes zijn hier te vinden.

Data en thema bekend voor 2013

In 2013 lopen we de avond-4-daagse van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 mei. Noteer dit evenement alvast in de agenda.

Het thema voor dit jaar is SPROOKJES. De kosten voor deelname blijven gelijk: € 4 per persoon. Begeleiders die niet voor een medaille meelopen betalen natuurlijk geen deelnamekosten.

We hopen weer op een record aantal wandelaars, u loopt toch ook mee?

Bestuur – reactie op 4-daagse 2012

Lelystad, 13 juni 2012

Beste wandelaars,

Allereerst willen wij jullie hartelijk bedanken voor het meelopen met de 42e editie van de Avondvierdaagse Lelystad. Dit jaar hebben er ruim 5.400 mensen meegelopen, en we groeien nog jaarlijks. Door deze groei wordt het ook steeds moeilijker om alles in goede banen te leiden en daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig.

Wij brengen nogmaals onder jullie aandacht dat wij vrijwilligers zijn met bijna allemaal een fulltime baan en een gezin. Wij doen dit belangeloos omdat ook wij de Avondvierdaagse een uniek wandelevenement vinden. Wij zijn echter wel afhankelijk van o.a de gemeente voor bijvoorbeeld het afgeven van de vergunningen en helaas kwam deze op het laatste nippertje binnen, ondanks het feit dat deze in februari was aangevraagd. Dit had tot gevolg dat wij pas op het laatste ogenblik de route’s bekend konden maken.

Het is daarnaast erg gemakkelijk om commentaar te leveren maar laat duidelijk zijn dat wij hiervoor altijd openstaan mits het opbouwend is!! Waar wij moeite mee hebben is het feit dat wij beledigende mailtjes ontvangen en juist deze mensen (die het vaak ook nog anoniem versturen) dagen wij uit om onze gelederen volgend jaar te komen versterken.

De investering: vanaf december twee wekelijkse vergaderingen: route`s bedenken en uitpluizen, in kaart brengen en nafietsen, vergunningen aanvragen, administratieve zaken zoals mailtjes naar scholen, vanaf april wekelijks vergaderen, gesprekken met externe onder andere de Gemeente voeren, 2 keer 3 uur aanwezigheid om inschrijvingen individuele lopers te regelen, diverse controles op betalingen, medailles nakijken en eventueel nabestellen, muziekverenigingen uitzoeken en boeken enzovoort, enzovoort. En natuurlijk 4 avonden aanwezigheid van 16.30 tot ongeveer 22.30 met taken zoals verkeersregelaar.

Laat duidelijk zijn dat wij vreselijk genieten van al die kinderen en hun begeleiders die verkleed de laatste avond op de finish aflopen maar zet ons niet neer als mensen die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn en van achter een buro alles regelen. Dus neem de uitdaging aan en dan zien we jullie graag vanaf de start van onze vergaderingen aanschuiven!!!!!!! Aanmelden als vrijwilliger kan via deze site.

Bestuur avondvierdaagse Lelystad