Informatie voor scholen & ouders

Help mee aan een Schone Avond4daagse

De eerste Avond4daagsen in Nederland zijn weer van start gegaan. In mei en juni lopen meer dan 500.000 kinderen deze prachtige wandeltocht. Dit jaar hebben Supporter van Schoon, KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) en 123ZING de handen ineen geslagen. Op meer dan 150 plekken in Nederland wordt een Schone Avond4daagse georganiseerd. Zo willen we kinderen en hun ouders bewust maken van (zwerf)afval, zodat ze hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar juist verzamelen in zakken en bakken. Het doel is om geen zwerfafval op de route achter te laten.

Ook de leerlingen van jullie school lopen mee met een Schone Avond4daagse. Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom vragen wij jullie hulp! Door in de klas aandacht te besteden aan de Schone Avond4daagse wordt dit schone wandelevenement een extra groot succes.


Wat kun je doen?

Voor de Schone Avond4daagse zijn een speciale online scholenquiz en een aanstekelijkAvond4daagselied gemaakt. Bij de quiz strijden leerlingen in twee teams tegen elkaar en leren spelenderwijs meer over zwerfafval.
Het Avond4daagselied is speciaal door 123ZING gecomponeerd. Het is gratis beschikbaar, ook voor scholen die geen 123ZING-abonnement hebben. Het Avond4daagselied is makkelijk aan te leren door de meezingvideo en het wordt extra leuk door de bodypercussie.
Ga snel aan de slag! Speel de quiz en luister het lied op www.schoneavond4daagse.nl

Schoon Avond4daagse
Voordat jullie je wandelschoenen aandoen en gezellig meedoen aan de schone wandeling, mogen jullie nog even je hersenen laten kraken bij de Schone Avond4daagsequiz.
Betrek ouders 
Voor ouders is een flyer beschikbaar met daarin handige tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen. Download de ouderflyer en stuur deze door naar de ouders van de leerlingen.
We wensen jullie een sportief, gezellig én schoon wandelfeest!

Tevens zullen er tijdens de Avondvierdaagse Afvalzakken worden verstrekt aan de scholen om het vuil van de school te verzamelen, deze kunnen na het lopen in de kliko’s worden gedeponeerd die op het plein staan.

Met vriendelijke groeten,

NederlandSchoon, Koninklijke Wandel Bond Nederland & Stichting Avondvierdaagse Lelystad