Feestelijke intocht

De feestelijke intocht start dit jaar, net als de afgelopen jaren, vanaf de Atolplaza. Omdat we willen wachten tot zowel de 5 KM als de 10 KM op deze locatie zijn aangekomen zal de feestelijke intocht pas starten om 19.30 uur. We willen u vragen om onderaan de oprit van de Geubrug op te stellen. Onze vrijwilligers zullen u een teken geven zodra er gelopen kan worden.
Op het fietspad door de Archipel zullen t.h.v. de scholen de drumbands invoegen. Dit wordt gecoördineerd door onze vrijwilligers. Wij proberen de drumbands zoveel mogelijk gespreid over de hele stoet in te voegen. Daarnaast zal het draaiorgel van Lelystad op de Atolplaza voor de vrolijke noot zorgen en zal er een dweilorkest in het Woldpark spelen, zodat iedereen de vrolijke noten, die bij de intocht horen, meekrijgt. Onderaan deze pagina ziet u welke drumbands meedoen aan de intocht.

 


 

Drum- & Showband MCC

Drum- & Showband MCC is al 85 jaar onderdeel van vele mensenlevens in en rondom Laren. MCC heeft een trouwe schare aan fans die altijd komen kijken bij de optredens. MCC staat voor het echte verenigingsleven. Het is een kleine club met grote daden.

De A-band bestaat uit leden vanaf 15 jaar en ouder. Dit is het paradepaardje van MCC en zij verzorgen alle optredens. De combinatie van een breed repertoire, een afwisselende show, en een perfecte uitstraling, maakt Drum- & Showband MCC tot een publiekstrekker. Zowel de show als de muziek wordt, in samenwerking met de leden, zelf geschreven en ontwikkeld. Hierdoor heeft het repertoire een eigentijdse en frisse uitstraling.

Showband Urk, Het Jeugdkorps

Het Jeugdkorps van Showband Urk is gestart in het najaar van 1996. Ondertussen bestaat het Jeugdkorps dus alweer 20 jaar. Ruim 30 muzikanten in de leeftijd van 9 tot 15 jaar repeteren iedere week in het clubgebouw om goede prestaties te leveren op straat. Het resultaat mag gezien en gehoord worden! Het Jeugdkorps Showband Urk is inmiddels gegroeid tot een vlot Jeugdkorps met een frisse uitstraling. Het eigentijdse repertoire en de stevige marsexercitie maakt indruk op het publiek.

All in One Brass masters

All in One Brass masters is een Surinaams-Caribische brass band uit Lelystad. Onder leiding van Widjai Jhinkoe worden de meest spectaculaire Caraïbische brassritmen opgevoerd. All in one Brassmasters is naast het maken van muziek een jongerenorganisatie die de jeugd in Lelystad de mogelijkheid geeft muziek te maken en daarnaast op het rechte pad houdt.

Showband Urk, Het Jachthoornkorps

Al meer dan 28 jaar is het Jachthoornkorps van Showband Urk een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.

Drumfanfare Jonathan

Drumfanfare Jonathan is een Engels georiënteerd korps. Jonathan speelt voornamelijk marsmuziek maar ook bekende popsongs en tijdloze classics. Jonathan is in 1954 opgericht. In de loop der jaren heeft Jonathan vele evenementen en taptoes opgeluisterd met haar optreden. Jonathan heeft een diversiteit in instrumenten; van trompetten tot lyra’s en van dwarsfluiten tot trommels. Met haar opvallende bordeauxrode uniform en verscheidenheid in instrumenten is Jonathan graag geziene gast.

Draaiorgel Flevoland, Draaiorgel de Viool

Wij brengen graag een stukje gezelligheid,cultuur en traditie in de binnenstad, waar zowel traditionele orgelmuziek alsook de laatste hits ten gehore worden gebracht. Traditionele orgelmuziek, Nederlandstalige hits, Elvis, Michael Jackson, Klassiek, Alles kan op een draaiorgel en dat laten we u graag horen.

 

Amusementsorkest Muziekenzo

Muziekenzo is een gezellig amusementsorkest uit Almere. Sinds oktober 2006 zijn we al bezig om leuke en gezellige muziek in te studeren. En jaar na de start hebben we het aangedurfd om voor eigen publiek wat nummers ten gehore te brengen. Inmiddels hebben wij een breed repertoire met lekker in het gehoor liggende amusementsmuziek. Van Elvis Presley tot Guus Meeuwis, van Hollandse meezingers tot Franse chansons. Muziekenzo staat voor muziek èn gezelligheid. Want al hebben we als doelstelling om mensen te vermaken met onze muziek, gezelligheid in de band is minstens zo belangrijk!

Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart

Het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart is een muziekvereniging die optredens verzorgt voor iedereen. We zijn een club die opgericht is in 1987. Op dit moment bestaat Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart uit 18 spelende leden. Dit zijn enthousiaste mensen van jong en ouder die bij de club zelf zijn opgeleid. Dit geld ook voor alle nieuwe leden, ieder nieuw lid wordt opgeleid binnen het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart. Deze enthousiaste club verzorgt onder andere serenades voor verjaardagen en bruiloften, maar ook bij bedrijven kunnen wij een leuk optreden verzorgen.

Caribbean Brass International

De Caraïbische brassband Caribbean Brass International is een lopend dansorkest. De band bestaat uit een aantal blazers en drummers. De muzikanten zijn jongeren afkomstig uit het Caraïbisch gebied, o.a. Aruba, Antillen, Santo Domingo, Suriname, Haïti en Ghana, en woonachtig in Amsterdam en Almere, die broederlijk met elkaar omgaan. Caribbean Brass International staat garant voor spetterende optredens en een dynamische show. Caribbean Brass wordt gevraagd voor bruiloften, feesten, openingen, optochten, disco-optredens, braderieën, multiculti-events, verjaardagen, carnaval optochten, etc.