Dag 2.
Woensdag 31 mei 2023, 5 kilometer

Vertrek: Agorahof

De Agorahof verlaten richting de Promesse. Door de Promesse heen lopen en het Dukaatplein oversteken richting het Zilverpark. Bij de stoplichten steken we over richting de Botter.

Let op aanwijzingen verkeersregelaars!

We lopen onder het spoor door en volgen het fietspad LA, langs het water. Na het oversteken van het houten bruggetje gaan we RA. We volgen het fietspad richting winkelcentrum De Botter. Over het houten bruggetje gaan we LA achter de winkels langs. We steken Botter 44 over en volgen het fietspad. Na het passeren van de 2 bassischolen slaan we RA. We blijven het fietspad volgen en lopen over de Drietandbrug. We volgen het fietspad over de Bedrijvenbrug, richting de Jol. We volgen het fietspad langs de jol 39 en lopen de Jolbrug over.

Op de parkeerplaats van ’t Lichtschip mogelijkheid tot rusten.

We vervolgen de route door de wijkweg bij de kruising t.h.v. het fietspad over te steken en rechtdoor te lopen, via Gondel 22. Aan het einde RA tot Gondel 14. Hier linksaf richting “Sportpark Schouw”. Bij de kruising oversteken en de weg rechtuit vervolgen tot het spoor. Hier steken we de Stationslaan over.

Let op aanwijzingen verkeersregelaars!

We lopen onder het spoor door steken de Stationsweg over. Na het oversteken gaan we LA en lopen langs De Waag naar De Agorahof.

 

 

Dag 2.
Woensdag 31 mei 2023, 10 kilometer

Vertrek:

De Agorahof verlaten richting de Promesse. Door de Promesse heen lopen en het Dukaatplein oversteken richting het Zilverpark. Na het Zilverpark aan onze linkerzijde te hebben gepasseerd bij de stoplichten de Ziekenhuisweg oversteken. 

Let op aanwijzingen verkeersregelaars 

Na het oversteken het fietspad vervolgen. Wij lopen langs “De Hoven” en nemen de Grietenijbrug over de Gordiaandreef. Op de brug LA richting SG De Rietlanden. We blijven het fietspad volgen richting Palazzo. We lopen over de Zuidbrug en gaan dan LA naar beneden. We steken de torenValkweg over en blijven het fietspad tot het Shell tankstation volgen. Na het tankstation steken we de Larserdreef over. 

Let op aanwijzingen verkeersregelaars 

Na het oversteken gaan we RA het fietspad op en volgende deze onder de brug door. We komen aan bij de stoplichten. Deze gebruiken we voor het oversteken (oranje is wachten tot er weer groen licht is!). We blijven het fietspad langs de Oostranddreef volgen. 

Mogelijkheid tot rusten t.h.v. de speeltuin bij de kruising Overcinge/Borggraaf. 

We blijven het fietspad langs de Overcinge volgen. Bij de Pauwenburg steken we over.

Let op aanwijzingen verkeersregelaars 

We volgen nu het fietspad langs de Brederode. Aan het einde van de Brederode steken we de Geldersedreef over. 

Let op aanwijzingen verkeersregelaars 

Na het oversteken gaan we LA en volgen het fietspad langs het water, richting de Griend. Voor de Albert Heijn LA en steek de parkeerplaats over. Passeer het gezondheidscentrum aan de rechterhand. Houd rechts aan en ga over het fietspad langs Griend 20, vervolgens langs Kamp 32. Blijf het fietspad volgen. Steek de Politiebrug over en vervolg het fietspad. Voor de Grietenij het fietspad RA de brug op. Steek de brug over richting het ziekenhuis. Loop langs Het Ravelijn. Ter hoogte van de skatebaan de Ziekenhuisweg oversteken. 

Let op aanwijzingen verkeersregelaars

 

Na de oversteek LA en direct RA het fietspad vervolgen naar De Promesse. Steek De Promesse over en loop richting de Agorahof. (We lopen van 9 naar 1)